12 Flares 12 Flares ×

De lijst met onze favoriete, leuke animatiefilms 2012. En nee, Beauty and the Beast 3D hoort daar niet bij. Ook geen enkel andere 3D editie van een tekenfilm klassieker. Hierbij onze keus van animaties uit 2012 die grappig, leuk of origineel zijn. Met uiteraard de trailers erbij. We hebben ook een lijst met nog meer leuke films 2012.

leuke animatiefilms 2012 | Frankenweenie

  1. Paranorman
  2. Wreck-it Ralph
  3. The Pirates! Band of misfits
  4. Frankenweenie
  5. The Lorax

Paranorman

Deze stopmotion horror komedie vertelt het verhaal van de tiener Norman die met de doden kan spreken. Mede daardoor is hij niet zo populair in zijn woonplaats. Norman krijgt te horen dat hij de enige is die een eeuwenoude vloek kan opheffen en zijn stad kan redden van de ondergang.

Paranorman is door dezelfde studio gemaakt als de animatie Coraline. Mocht je die nog nooit gezien hebben, ga die zeker ook kijken! Paranorman is net als Coraline net weer wat anders dan de gemiddelde animatiefilm, net een tikje griezeliger, net een tikje meer diepte. En gelukkig is Paranorman daarnaast ook nog eens erg grappig.

Wreck-it Ralph

animatiefilms 2012

Leuke animatie van de maker van Futurama en The Simpsons. Wreck-it Ralph gaat over een groep computerspel karakters in een arcade centrum. Hun werkdag is ervoor zorgen dat alle computerspellen naar behoren werken. Ofwel ze zijn de hele dag in de rol van hun computerspel karakter. Wreck-it Ralph is een karakter die altijd the “bad guy” speelt in een spelletje. Op een dag besluit hij dat hij in plaats van de villain eens een keer de held wil zijn. Dit besluit zorgt ervoor dat alle computergames in de arcadehal op hol slaan en er van alles misgaat. Want.. wie geboren is als een kwartje..

Wij vonden het een erg leuke film vooral vanwege de originele invalshoek en de dikke knipoog naar allerlei arcade game klassiekers.

The Pirates! Band of misfits

Een integere animatiefilm over piraten. Met name over de kapitein van een piratenschip die al enige tijd geen fatsoenlijke booty (buit dus) heeft binnen gehaald. Om zichzelf in piratenland te bewijzen gaat de kapitein op een groots avontuur dat bij voorbaat al gedoemd lijkt te mislukken.

Hij wil namelijk de meest beruchte piraat worden. Daarmee is zeker niet alles gezegd. De heerlijke Britse humor, mooie animaties en special effects zorgen voor een goed anderhalf uur vermaak. Liefhebbers van Wallace & Gromit mogen deze animatiefilm zeker niet missen. Zeker omdat deze film ook van de hand komt van Peter Lord (maker van Wallace & Gromit).

http://www.youtube.com/watch?v=Tqtcj20Z778

Frankenweenie

Een erg originele animatiefilm. We hadden niet anders verwacht bij Tim Burton eigenlijk. Deze productie is echter gemaakt onder de vlag van Disney. En dat zie je zeker terug in het gehalte schattigheid. Het verhaal is een soort Frankenstein, maar dan met een Frankenstein hondje. De film bevat veel referenties naar het originele verhaal van Frankenstein. De animatie is volledig in zwart-wit, maar dat is zeker niet storend. Voor de liefhebber van horror klassiekers en Tim Burton is dit een parel van een film.

The Lorax

Een kleurrijke animatiefilm over Ted die op zoek gaat naar een levende boom. Dit is namelijk een zeldzaam fenomeen in de stad Thneed-Ville waar hij vandaan komt. Alles is namelijk gefabriceerd en alles wat met natuur te maken heeft is vervangen door namaak materiaal. Het meisje dat hij erg leuk vindt heeft maar een wens en dat is een levende boom. Het begin van een avontuur die vooral voor kleine kinderen erg leuk is. Wat wij sterk vonden aan deze film? Vooral de manier waarop de boodschap over het negatieve van onze consumptiemaatschappij wordt overgebracht. Goed dat ook dat de jeugd er met dit soort tekenfilms mee geconfronteerd wordt. De animatie is erg mooi en de karakter zijn heel schattig.

12 Flares Twitter 1 Facebook 9 Google+ 1 Pin It Share 1 Email -- 12 Flares ×