3 Flares 3 Flares ×

LEUKGEWELDIG

Het verhaal

De 6-jarige Hushpuppy leeft in The Bathtub, een stuk land waarop een aantal ‘outlaws’ wonen. Ze leven van de natuur om hen heen. We zien vanuit de ogen van Hushpuppy hoe zij de wereld ervaart. Ze luistert naar de harten van dieren en vertelt dat het universum 1 geheel is. We zien haar vader af en toe verdwijnen en weer dronken opduiken. We feesten met haar gemeenschap. Dan komt er een storm die de hele gemeenschap onder water zet. En zien we hoe dit de bewoners en het land aantast.

Origineel en kleurrijk geheel

Dit originele debuut van Benh Zeithlin kijkt weg als een (bij vlagen droevig) sprookje. Met weinig budget heeft hij een bijzonder en kleurrijk geheel neergezet. Waarbij je je als Westerse mens af en toe schaamt dat men zo ver van de natuur afstaat. Het 6-jarige meisje dat Hushpuppy speelt (Quvenzhané Wallis) steelt absoluut de show. Wat een prachtig en stoer meisje. Met een andere hoofdrolspeelster was de film niet zo betoverend geworden. Ook de vader (Dwight Henry) is geen professioneel acteur maar doet het minstens even goed.

Wel een minpunt

Het enige minpunt aan Beasts of the Southern Wild is dat ik na een tijd wat begon af te dwalen met mijn gedachten. Ondanks dat de film maar anderhalf uur duurt. Door de imposante, magische muziek werd ik in het begin helemaal in de film gezogen. Maar op een gegeven moment was ik kennelijk verzadigd van de magie en miste ik toch een stevig verhaal.

Trailer Beasts of the Southern Wild

3 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 3 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×