4 Flares 4 Flares ×

Wat waren volgens ons de beste bioscoopfilms 2013 in Nederland? Omdat er zoveel films in een jaar in de bioscoop draaien maken wij een filmselectie per kwartaal. Bij deze een kleine lijst van de eerste (januari, februari, maart) bioscoopfilms 2013. We maken van elk kwartaal onze eigen top 10 bioscoopfilms. We bewaren deze overzichten zodat je altijd kan terugzien welke films in de bioscoop gedraaid hebben. Uiteraard vergezeld van de benodigde trailers. Wil je weten wat er nu in de bioscoop draait? Bekijk dan nu in de bioscoop.

Veel lees- en kijkplezier!

Onze top 10 beste bioscoopfilms 2013 – januari – maart

  1. Stoker
  2. The Place Beyond The Pines
  3. The Croods
  4. Dark Skies
  5. Stand Up Guys
  6. Warm Bodies
  7. Mama
  8. Olympus has fallen
  9. Oz The Great and Powerful
  10. Die mag jij toevoegen!

1. Stoker (Drama)

Bioscoopfilms 2013 | Stoker | een psychologische thriller

De bijna 18-jarige India Stoker (Mia Wasikowska van Alice in Wonderland) is het hoofdpersonage. Haar vader komt om bij een verkeersongeluk. Hij laat daarmee niet alleen India Stoker, maar ook de moeder (Nicole Kidman) achter. Vlak na zijn dood komt Charlie (Matthew Goode) op bezoek. Hij blijkt de broer van haar vader te zijn. India heeft hem alleen nog nooit ontmoet. Vanaf het eerste moment dat zij contact leggen ontstaat er een mysterieuze chemie. Langzaam ontrafelt zich op een visueel mooie manier het mysterie van de connectie tussen India en haar oom Charlie. Een visueel briljante film die je met een ongemakkelijk gevoel achterlaat.

TERUG NAAR BOVEN…

2. The Place Beyond The Pines (Drama)

Een getalenteerde motorrijder Luke (Evil Knievel type) ontdekt dat hij een zoontje heeft bij zijn ex. De ex heeft het verborgen weten te houden. Ze gelooft namelijk niet dat hij de verantwoordelijkheid kan nemen voor het kind te zorgen.

Luke is echter vastbesloten te laten zien dat hij het kind kan verzorgen. Hij zegt zijn wilde baan als stuntrijder bij een kermis op en gaat op zoek naar werk. Hij besluit banken te beroven. Hierbij stevent hij onbewust af op een confrontatie met een ambitieuze politieman (Bradley Cooper). Hun paden kruizen elkaar en laten een blijvende stempel achter tot 15 jaar nadien. Voor sommige mensen is deze film misschien te traag, maar wij hebben ons laten meeslepen in het prachtige verhaal.

Bioscoopfilms 2013 | The Place Beyond The Pines | Een geweldig drieluik
TERUG NAAR BOVEN…

3. The Croods (Komedie / Animatie)

In deze nieuwe animatie van Dreamworks zien we het leven van de holbewoner familie The Croods. Met als belangrijkste karakters een overbeschermende vader Grug (Nicholas Cage) en een puberende dochter Eep (Emma Stone). De vader vindt alles eng en wil zijn gezinnetje zoveel mogelijk bij elkaar gepropt in de grot hebben. De dochter verveelt zich suf en wil het liefst zoveel mogelijk op avontuur. Eep ontmoet op een van haar avonturen een jongen Guy die vertelt dat de wereld vergaat. De familie moet onvermijdelijk de veilige grot verlaten en op avontuur. Deze primitieve familie op avontuur leidt tot grappige situaties. Eigenlijk gewoon humor zoals je die in de klassieke animatie films verwacht.
Ook wat betreft mooie visuals en sfx een van de betere bioscoopfilms 2013.

TERUG NAAR BOVEN…

4. Dark Skies (Thriller / Horror)

Deze film gaat over een gezinnetje dat steeds verder naar waanzin gedreven wordt op het moment dat ze te maken krijgen met bizarre onverklaarbare fenomenen. Het lijkt erop dat aliens het gemunt hebben op het gezin.
Bioscoopfilms 2013
De kracht van deze film zit in de manier waarop het gezin met de situatie omgaat. Er wordt niet veel ingespeeld op de hoe en wat van de aliens, maar vooral op de angst die er leeft onder de gezinsleden. Er zijn genoeg momenten dat we op de punt van onze stoel hebben gezeten. Als je van scif-fi thrillers (Signs, Close Encounters of the Third Kind) houdt, zit je met deze film goed.

TERUG NAAR BOVEN…

5. Stand Up Guys (Melodrama)

Niet echt specifiek een “bioscoopfilm”. Wel verrassend leuke film over twee bejaarde criminelen. Na een lange tijd komt een bejaarde crimineel weer vrij. Het is duidelijk te zien dat deze man (Al Pacino) geen idee heeft hoe een normaal leven te leiden. Hij komt weer in contact met zijn partner in crime (Christopher Walken) van vroeger. Dit vormt de aanleiding tot een wilde nacht vol vreemde gebeurtenissen. De dynamiek tussen de twee is sterk. Deze melancholische film heeft iets weg van The Bucket List met een klein vleugje The Hangover. En dat is een goed teken.

TERUG NAAR BOVEN…

6. Warm bodies (Horror / komedie)

Zombies zijn in. Kijk maar naar het grote aantal releases van dit soort films de afgelopen jaren. Dit jaar waren er twee zombie gerelateerde films die we zeker niet wilden missen. World War Z en Warm Bodies.
Warm Bodies gaat dus over zombies.
Deze film kiest alleen voor een andere benadering van zombies. En dat is de kracht van de film. Het vertelt namelijk het verhaal over een zombie die verliefd wordt op een normaal meisje. De twee raken na een bizarre confrontatie met elkaar opgescheept. De zombie doet zijn best zo menselijk over te komen en zo ontstaat er een werkelijke romance. Als je dit al te belachelijk voor woorden vindt klinken, sla deze film dan gerust over. Houd je van romantische komedies EN van horror? Dan mag je deze film niet missen. Het verhaal heeft verder weinig om het lijf. Maar de leuke situaties, originele invalshoek en humor maken deze film wat ons betreft een aanrader.

TERUG NAAR BOVEN…

7. Mama (Horror)

Een spannende horror. Een echtpaar krijgt de verantwoordelijkheid over twee zusjes. De twee meisjes hebben 5 jaar alleen in het bos doorgebracht en werden verwilderd terug gevonden. Maar wat is er in die 5 jaar gebeurd?

I highly recommend “Mama” to anyone, because it is not your stereotypical horror movie. Its distinct lack of gore, and high level of well-crafted story, makes for an exciting experience for both horror lovers, and those who don’t necessarily appreciate the genre. If you get the chance to watch it, take it immediately.

- IMDb review

TERUG NAAR BOVEN…

8. Olympus has fallen ()

Een film van Antoine Fuqua. De regisseur van Training Day. Olympus has fallen werd gereleased terwijl er niet veel later nog een film gereleased werd met hetzelfde verhaal. Over een aanval op het Witte Huis. White House Down van Emmerich werd ondersteund door een tig maal groter marketing budget en is een film met een overdaad aan special effects. Olympus has fallen is daarentegen een veel betere film op het gebied van verhaal, acteerwerk en actie. Weinig over the top en een iets serieuzere poging tot het maken van solide thriller in plaats van een simpele publiekstrekker.

TERUG NAAR BOVEN…

9. Oz The Great and Powerful (Fantasy / Avontuur)

Niet erg positief ontvangen door de kritieken. Wij vonden het echter een leuke, ontspannende en gezellige fantasyfilm. Met een leuke rol van zowel James Franco als Michelle Williams. Deze – wel echt typische bioscoopfilm vanwege de mooie visuals en sfx – vertelt het verhaal van het ontstaan van de tovenaar van Oz. Een goochelaar belandt met zijn luchtballon in een storm. Deze storm leidt hem naar het land van Oz. De film is geregisseerd door Sam Raimi. Dus verwacht geen serieuze renditie van de klassieker van Judy Garland. Wat je wel mag verwachten: mooie visuals (3D), humor en spektakel. Ons probleem zat hem vooral in het acteerwerk zelf. Deze was niet erg overtuigend en voor ons gevoel werd er vooral beroep gedaan op de sfx. Voor een avondje niet teveel nadenken en klassiek vermaak zul je aan deze film een goede hebben.

TERUG NAAR BOVEN…

10. ? (genre)

We horen graag van jou welke film (of films) in deze lijst hoort. Let op: de lijst gaat alleen over releases van het eerste kwartaal bioscoopfilms 2013

TERUG NAAR BOVEN…

4 Flares Twitter 0 Facebook 2 Google+ 2 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×