24 Flares 24 Flares ×

Het einde van het jaar komt er weer aan. Daarom mijn lijst met favoriete en beste horror films 2012 uitgebracht. De vijfde plek staat nog open. Heb jij nog een tip? Let me know!

1. Cockneys vs zombies

Twee criminele broers overvallen een bank om genoeg geld te hebben om het bejaardentehuis van hun opa open te houden. Ondertussen wordt de stad overspoeld door zombies.

Ga achterover zitten voor een hilarische rit vol gore zombie actie die je vooral niet te serieus moet nemen. Zoals de poster belooft: absolutely brilliant… laugh-out loud funny. Niet alleen dankzij het dialect, ook dankzij “actie” momenten tussen zombies en bejaarden….

2. Sinister

Een gezin verhuist naar een “moord-huis”. Daar vinden ze een doos met videobanden waar nog meer moorden op staan.

Gedegen horror met een goede cast (onder andere Ethan Hawke). Dat is al de moeite waard. Natuurlijk wordt het wiel niet opnieuw uitgevonden en is het een beetje voorspelbaar. Maar verder is het een onheilspellende en spannende film.

3. The Cabin in the Woods

Een groep vrienden vertrekt naar een huisje in de bossen. Eenmaal daar aangekomen is niet alles wat het lijkt…

Deze moet zeker in een top 5 omdat het een absolute verrassing is. Goed gevonden verhaal. Verder is Cabin in the Woods bij vlagen grappig en komen er flink wat monsters langs.

4. Citadel

Nadat zijn zwangere vrouw heftig aangevallen is door een groep “hoodies”, blijft de hoofdpersoon zitten met een behoorlijk trauma. Hij bezoekt met zijn dochtertje elke dag het ziekenhuis waar zijn vrouw ligt. Helaas beginnen de attackers zich nu ook te richten op hem en zijn dochter.

Een indie horror. Met een aantal verziekte tieners (of toch niet?) als attackers. Eerder een psychologische thriller dan een horror. Goed geacteerd en je blijft geboeid. Met in de hoofdrol de “doppelganger” van Frodo.

5. Nog afwachten..

Deze blijft nog even open. Ik heb goede hoop op The Possession en op Stitches.

Check hier leuke films 2012

24 Flares Twitter 4 Facebook 18 Google+ 2 Pin It Share 0 Email -- 24 Flares ×