15 Flares 15 Flares ×

Welk boek ligt momenteel bij jou op het nachtkastje?

The Crane Wife van Patrick Ness en Gone Girl van Gillian Flyn.

Genre?

The Crane Wife: Geen idee, het is literair met een vleugje mystiek. Maar die mystiek zou ook een diepere onderliggende symboliek kunnen hebben. Hou je van tragische liefdesverhalen en mythes en legenden, dan is dit het boek om te lezen.  
….
Gone Girl: Thriller 

Hoe kom je bij dit boek?

Ik heb mijn eigen boekenpimp. Mijn man werkt bij een uitgeverij en omdat hij niet alles zelf kan lezen, lees ik maar al te graag mee. Na afloop geef ik hem een samenvatting en heeft hij weer een boek dat hij kan aanraden bij klanten (of niet). 

Wat vind je ervan?

The Crane Wife: Een gevoelig en mooi geschreven boek. Het riep vanaf het begin al een soort spanning op. Je voelt dat er iets staat te gebeuren en je denkt ook dat je weet wat, maar toch blijf je die spanning houden. Knap geschreven. 
….
Gone Girl: Spannend, spannend, spannend: het huwelijk kan een hel zijn! Je wordt vanaf de eerste pagina in spanning gehouden over de vraag wie de dader is van de moord op een jonge vrouw. Is het haar echtgenoot, of is hij echt zo onschuldig als hij zich voordoet. Je wordt meegenomen in het leven van die echtgenoot met zijn vrouw. Waardoor je gaandeweg steeds meer inzicht krijgt in zijn karakter, en in dat van zijn vrouw. Goed geschreven met een twist. Met een zucht uitgelezen. 

Welk boek ga je hierna lezen?

Hypnose van Lars Kepler en nog vele andere boeken…

Interview met Gillian Flynn

15 Flares Twitter 5 Facebook 9 Google+ 1 Pin It Share 0 Email -- 15 Flares ×