3 Flares 3 Flares ×

Wat waren volgens ons de beste bioscoopfilms 2013 in Nederland? Omdat er zoveel films in een jaar in de bioscoop draaien maken wij een filmselectie per kwartaal. Bij deze een kleine lijst van het tweede kwartaal (april, mei, juni) bioscoopfilms 2013. We maken van elk kwartaal onze eigen top 10 bioscoopfilms. We bewaren deze overzichten zodat je altijd kan terugzien welke films in de bioscoop gedraaid hebben. Uiteraard vergezeld van de benodigde trailers. Wil je weten wat er nu in de bioscoop draait? Bekijk dan nu in de bioscoop.

De beste bioscoopfilms 2013 | deel 1

Veel lees- en kijkplezier!

Onze top 10 beste bioscoopfilms 2013 – april – mei – juni

  1. World War Z
  2. Mud
  3. Europa Report
  4. Star Trek Into Darkness
  5. This Is The End
  6. The Great Gatsby
  7. Iron Man 3
  8. Evil Dead
  9. The Iceman
  10. Oblivion

1. World War Z (Actie / Horror)

Deze zombiefilm is gebaseerd op het geweldige zombieboek World War Z An Oral History Of The Zombie War van Max Brooks. Toch biedt deze film vrij weinig uit het zombiehorror genre. Wat dan wel? Geweldige actie, een lekker tempo, mooie special effects, goede schrikmomenten en Brad Pitt. En dat is voldoende voor een leuke avond film kijken en eindelijk eens zombies voor mensen die niet van zombies houden.

TERUG NAAR BOVEN…

2. Mud (Drama)

De 14-jarige jongen Ellis (Tye Sheridan) en zijn jongere maatje Neckbone (Jacob Lofland) doen een ontdekking op een onbewoond eiland. Door een storm hangt er een motorboot in een boom. Het plan is om van de boot hun hut te maken. Maar dan komen ze erachter dat de boot al bewoond wordt door de mysterieuze Mud (Matthew McConaughey). Het totaal speelt zich af met een zuidelijke sfeer als omgeving. Mud is opgenomen in de Mississippi delta. Broeierig, veel modder, roestige boten, hardwerkende kerels met pick-up trucks en jongetjes die rondscheuren op een crossmotor. De geweldige cast doet de rest. Naast bovengenoemde nog Reese Whiterspoon, Sam Shepard, Ray McKinnon, Sarah Paulson en Michael Shannon.

TERUG NAAR BOVEN…

3. Europa report (Sci-fi)

Een science fiction film die aanvoelt als een documentaire van NASA. Geen tieten, schieten en helikopters maar juist een rustige en intelligente film over zes personen in een ruimteschip. Een groep ruimtereizigers gaat naar de maan van Jupiter; Europa. Het doel van de missie is om te onderzoeken of er leven is op Europa. Wat wij als kijker zien, zijn de beelden van de camera’s die aanwezig zijn op het schip. Tussendoor zien wij interviews met betrokkenen op aarde die de achtergrond van de missie vertellen. Lees meer op Mixed Grill.

Bioscoopfilms 2013
TERUG NAAR BOVEN…

4. Star Trek Into Darkness (Sci-fi)

In de serie van Star Trek films bevestigt de laatste film dat Star Trek voor een breder publiek is bedoeld dan alleen de Trekkies. Wij zijn geen Trekkies, maar houden wel van SF. De special effects zijn zeer mooi en de film heeft een juiste balans in humor, actie en spanning. Wat ons betreft overtreft deze film de voorgaande uit 2009. En ook die vonden we erg vermakelijk.
Het verhaal gaat over de bemanning van de Enterprise. Zij worden terug naar de Aarde geroepen. Daar ontdekken ze dat de Starfleet volledig vernietigd is. Er blijkt van binnenuit een terrorist aan het werk te zijn. Met als gevolg dat de wereld in staat van crisis verkeert. We waren erg verrast door de film. Het was een geweldige, luchtige, spectaculaire bioscoopfilm.

TERUG NAAR BOVEN…

5. This Is The End (Komedie)

Combineer Pineapple Express, Superbad en alle films van Seth Rogen. En dan krijg je This is the End. Deze film is wederom de juiste mix aan slap geouwehoer, originaliteit en leuke acteurs. De film gaat over Seth Rogen en Jay Baruchel. Ze spelen zichzelf en je krijgt op een ontspannen wijze een dag in hun leven te zien. Waarbij er een groot aantal bekende hoofden voorbij komen zoals Michael Cera en James Franco. Helaas krijgen we net een dag in hun leven te zien waarin de Rapture zich plaatsvindt. Ofwel het begin van het eind van de wereld. Alle goede mensen worden spontaan de hemel ingezogen, de slechte mensen blijven achter.

TERUG NAAR BOVEN…

6. Iron Men 3 (Actie / Comic)

In het derde deel van deze reeks heeft een terroristische organisatie het gemunt op Tony Stark (Iron Man) Nadat hij ze openlijk voor de media uitdaagt, wordt er een frontale aanval uitgevoerd op de Stark mansion (zoals te zien in de trailer). Het is aan Tony Stark de taak om als een feniks uit as te herrijzen. Een oogstrelend spektakel, met gevatte oneliners en een nog altijd charmante Robert Downey Jr. Helaas draagt het 3d element in deze film vrijwel niets toe aan het totaal en kun je de film misschien wel het best in 2d kijken. Verwacht geen geweldig goed verhaal. Ga gewoon achterover hangen en geniet van een geweldig spektakel film met veel humor.

TERUG NAAR BOVEN…

7. The Great Gatsby (Speelfilm)

Baz Luhrmann heeft een herkenbare en zeer eigen stijl. Romeo & Juliet met Leornardo DiCaprio was een duidelijk voorbeeld van het eigenzinnige karakter van deze regisseur. Met The Great Gatsby doet Luhrmann min of meer hetzelfde. Een veelvuldig gebruik van kleur, muziek en uitbundig acteerwerk kenmerken The Great Gatsby. Wij vonden het een aangename film om te kijken. Misschien was het verhaal niet heel erg sterk, toch waren de visuals adembenemend. Het verhaal gaat over een jongeman die bevriend raakt met zijn mysterieuze multi-miljonair buurman.

It was deliciously excessive and exaggerated, as expected from a Baz Luhrmann production. Leonardo DiCaprio made Gatsby his own (“Old spor’!”) while retaining a feeling of familiarity. The screenplay was a faithful adaptation and even helped me understand some of the novel’s themes more clearly. And though you’d think hearing dubstep during the Jazz Age would be jarring, the soundtrack worked very well.

- IMDb review
Bioscoopfilms 2013

TERUG NAAR BOVEN…

8. Evil Dead (Horror)

Een remake waar de meningen zwaar verdeeld over zijn. Wij vonden het in ieder geval een vermakelijke horror. Of het ook een klassieker zal worden? Wij denken van niet. Toch was de film op de juiste momenten erg spannend. De schrik momenten waren er genoeg. Blood ‘n gore was er ook genoeg. Daarnaast zat er een vleugje humor in. Het verhaal gaat over een groep jongeren dat zicht terugtrekt in een cabin. Reden hiervoor is dat ze hun vriendin willen helpen afkicken. Wat hun betreft is een ‘cabin in the woods’ de ideale plaats daarvoor. Dan vinden ze een oud boek gewikkeld in prikkeldraad. Ze worden gewaarschuwd het boek niet open te maken….

TERUG NAAR BOVEN…

9. The Iceman (Misdaad)

The Iceman vertelt het verhaal van een van de meest beruchte seriemoordenaars in de Amerikaanse geschiedenis: Richard Kuklinski (The Iceman) gespeeld door Michael Shannon (Boardwalk Empire). Richard Kuklinski was een huurmoordenaar in dienst van de maffia. Hij heeft in opdracht waarschijnlijk meer dan honderd mensen vermoord. In de film zien we hoe hij alles beleefd. Hoe hij zijn gezin als het belangrijkste beschouwd wat er is. Het is bizar om te zien met wat een koud gemak hij echter een einde kan maken aan het leven van anderen. Het is een misdaadfilm met een zwaardere lading vanwege het feit dat het waargebeurd is.

TERUG NAAR BOVEN…

10. Oblivion (Sci-fi)

Een sci-fi film van de regisseur die ons ook Tron bracht. De film laat zien hoe de aarde er in de toekomst uitziet. Na een alien invasie is alles kapot en bestaat de aarde voornamelijk uit radioactieve wastelands. Dit komt doordat de mensheid de invasie heeft weten tegen te houden door de inzet van nucleaire wapens. Resultaat: een post-apocalyptisch decor. In de film volgen wij een monteur (Tom Cruise) die drones repareert. Deze drones dienen ter bescherming van wat er nog over is van de aarde. Ze scannen zo de aarde op zoek naar aliens. Als Tom Cruise op een gegeven moment in aanraking komt met de aliens wordt er een hele wereld voor hem geopend en ontdekt hij langzamerhand de werkelijke aard van de alien invasie. Deze sci-fi was absoluut visueel overweldigend. Daarom ook een mooie bioscoopfilm.

TERUG NAAR BOVEN…

3 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×