1 Flares 1 Flares ×

Na enkele jaren is Morcheeba weer herenigd. Sinds de oprichting van de band in de jaren 90, tevens het hoogtepunt van de band, is zangeres Skye Edwards vertrokken maar ook weer teruggekomen. Met als resultaat Blood like Lemonade, een loungy trip-hop album zoals we die gewend zijn van Morcheeba.

Terug in de tijd

De warme soul stem van Skye die vooral in Who can you trust? (1996) en Big Calm (1998) de band een unieke sound gaf, komt in dit nieuwe album weer prachtig tot zijn recht. Maar hebben we het allemaal niet al eens gehoord? Ja, bij het horen van Blood like Lemonade gaan we 12 jaar terug in de tijd. De liedjes lijken een kopie van vooral de nummers van Big Calm met als enige verschil dat de songteksten wat deprimerender zijn. Waar Morcheeba in de jaren 90 bewust koos voor luchtige nummers in vergelijking met de zwardere sound van andere bands zoals Massive Attack en Portishead, zijn de teksten nu wat bloediger. Met een uitschieter hier en daar zoals het nummer I am The Spring.

Soulvolle trip-hop

Maar ondanks de zwaardere lyrics en het feit dat we het allemaal al eens gehoord hebben van Morcheeba, is Blood like Lemonade zeker de moeite waard, al is het maar om de zomeravonden met een soulvolle, klassieke trip-hop sound te vullen. Of gewoon voor pure nostalgie.

1 Flares Twitter 1 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×