6 Flares 6 Flares ×

Of je nu Ziggo, UPC, KPN of de good old videotheek gebruikt voor het vinden van een leuke film, huren is nog steeds hot. Daarom om het jou wat makkelijker te maken een drama huur top 4 voor de film releases van de herfst 2012.

1. La Piel Que Habito

La piel que habito (2011) on IMDb

Deze film is al enige tijd te huur, maar zeker de moeite waard om in onze lijst te komen. Antonio Banderas in een nieuwe film van Pedro Almodovar (Hable Con Ella). Gaat over een getalenteerde plastisch chirurg die op een obsessieve manier aan een bizar project begint. Hij heeft namelijk een manier ontdekt om synthetische huid te ontwikkelen.

Dit klinkt misschien als het ideale recept voor  een horror, maar het is een erg boeiend verhaal met een sterk eind. La Piel Que Habito (Engelse titel The Skin I Live In) is verder spannend puur op de sfeer.

2. Kauwboy

Kauwboy (2012) on IMDb

Een Nederlandse film release die internationaal ook succesvol is. De 10-jarige Jojo (Rick Lens) neemt op een dag een jonge kauw mee naar huis. Hij houdt ‘m voor zijn vader Ronald (Loek Peters) verborgen, want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. Ontroerende film over een jongetje dat een kauw vindt en deze vervolgens verzorgd.

De film laat ons op een boeiende manier zien hoe het jongetje omgaat met volwassenen, eerste liefde, eenzaamheid en de dood. De beelden zijn prachtig en het verhaal kijk je met een traan en een lach.

3. Hereafter

Hereafter (2010) on IMDb

Het verhaal van een jongetje dat op een tragische manier zijn broertje verliest, een vrouw die een tsunami overleeft en een helderziende (mooie vertolking door Matt Damon) die besluit zijn gave nooit meer te gebruiken.

Op een bijzondere manier kruisen deze personages elkaars paden wanneer zij allen op hun eigen manier proberen om te gaan met verlies. Een drama met een rustig tempo die mooi inzoomt op de emoties van de hoofdpersonen.

4. Intouchables

Intouchables (2011) on IMDb

Philippe (François Cluzet) is een verlamde man die op zoek is naar een nieuwe assistent om hem te helpen met z’n dagelijkse zorg. Driss (Omar Sy) is een crimineel uit één van de buitenwijken van Parijs. Hij komt net uit de gevangenis en besluit om te solliciteren, ook al weet hij dat hij de baan toch niet zal krijgen. Wel weet hij dat hij door die sollicitatie zeker is van z’n uitkering. Philippe vraagt hem om de volgende dag terug te komen en hem de baan te geven.

De film laat zien hoe deze twee mensen met een compleet andere achtergrond elkaar heel veel te leren hebben over het leven. Intouchables is onweerstaanbaar leuk. In het begin vooral gedomineerd door komedie, later in de film meer drama element. Daarbij opgeteld de klik tussen de twee hoofdpersonages maakt Intouchables tot een must see.

6 Flares Twitter 4 Facebook 1 Google+ 1 Pin It Share 0 Email -- 6 Flares ×