38 Flares 38 Flares ×

De Deense indierockband I Got You On Tape (IGYOT) is een ware parel binnen het alternatieve clubcircuit; ze zijn bekend maar nog niet ontdekt door het grote publiek. De band bestaat uit muzikanten die afkomstig zijn uit de Kopenhaagse indie-, jazz- en undergroundscene. I Got You On Tape maakt een combinatie van alternatieve rock en artpop. De rauwe, sombere en unieke nummers raken je, mede door de hypnotiserende stem van zanger Jacob Bellens.

De redactie van CiM heeft de band I Got You On Tape al vaker zien optreden en vond hun shows indrukwekkend. We waren dan ook erg verheugd dat we deze indierock band mochten interviewen tijdens Nordic Delight presents.

Met een pak stroopwafels onder de arm vertrokken interviewer Anniek van der Klift en fotograaf Irina Raiu naar Vredenburg Leeuwenbergh. Daar sprak Anniek met zanger Jacob Bellens, gitarist Jacob Funch, bassist Jeppe Skovbakke en drummer Rune Kielsgaard.

Interview

Door Anniek van der Klift

Hoe zouden jullie I Got You On Tape en jullie muziek omschrijven?

“Allereerst zijn we vier aardige jongens. Erg aardige jongens…hahaha. We hebben met zijn vieren de band opgericht in 2004. Na een aantal jaren vooral in Scandinavië te hebben opgetreden, zijn we vervolgens gaan touren in Nederland, Duitsland en België. We maken donkere en melancholische muziek. Hoewel het laatste album ‘Church of the Real’ meer dansbaar is geworden. Maar nog steeds zou je onze muziek niet omschrijven als ‘jolly’.”

Wat hebben jullie eraan gedaan om naamsbekendheid te krijgen? Hebben jullie bijvoorbeeld gebruikgemaakt van Soundcloud of Facebook?

“We zijn daar nooit zo mee bezig geweest eigenlijk, met muziek promoten. We maken gewoon muziek en we treden heel veel op. We doen veel shows en mensen vinden onze optredens leuk, en de volgende keer nemen ze weer vrienden mee. Dat gaat heel natuurlijk. Inmiddels gebruiken we wel Soundcloud, Facebook en YouTube, maar het is niet zo dat we daardoor bekend zijn geworden.”

Door welke muziek worden jullie beïnvloed?

“We luisteren heel veel verschillende muziek. Veel hiphop. Maar we zijn vier verschillende personen die allemaal wat inbrengen qua muziekstijl. En dat combineren we samen tot I Got You On Tape.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

“We zijn nu heel druk bezig met de Europese release van het album ‘Church of the Real’ (noot van de redactie: sinds 12 november is dit album in Nederland verkrijgbaar). We treden op dit moment weinig op in Denemarken, maar wel veel in de rest van Europa. Na de tour focussen we ons weer op een nieuw album. We hebben nog geen idee wanneer dit album uitkomt. Maar we doen ons best…”

Hoe is het om op te treden in Nederland?

“Nederlanders zijn aardige mensen. We hebben in te gekke plaatsen opgetreden. Zoals waar we vandaag optreden, dit is een mooie locatie. Het is alleen wel jammer dat de akoestiek niet optimaal is. Wat tof is aan Nederland, is dat mensen van alle leeftijden concerten bezoeken. Van jong tot oud. Ook veel vijftigplussers, dat is heel cool om te zien. En een initiatief zoals Nordic Delight is natuurlijk geweldig. Eigenlijk zouden wij in Kopenhagen een Explore the Dutch Festival moeten hebben.”


Welke andere bands zijn leuk om te luisteren of in de gaten te houden?

“Zelf vinden we Slowolf te gek. En we zouden het tof vinden als onze Nederlandse fans ook onze andere projecten zouden willen checken. Dit zijn The Late Great Fitzcarraldos, Murder, Jacob Bellens, en The Unusual History of Ether.”

Ons blog schrijft ook filmrecensies. Wat is jullie filmtip?

“The Terminator.”

CiM stelt een lijst samen van 100 albums die je voor je dood moet hebben geluisterd. Wat is jullie albumtip?

“Het eerste album van Wu-Tang Clan, Enter the Wu-Tang (36 Chambers). Dat zou iedereen een keer moeten hebben geluisterd!”

Church of the Real

Foto’s I Got You On Tape

Door Irina Raiu

38 Flares Twitter 6 Facebook 29 Google+ 3 Pin It Share 0 Email -- 38 Flares ×