114 Flares 114 Flares ×

Bij deze een overzicht van leuke series die wij zeker de moeite waard vinden. Het overzicht van series om te volgen heb ik aangepast, het werd zo’n lange waslijst. Dus nu is dit de nieuwe indeling. Van elk genre 1 favoriete serie op dit moment. Lastig kiezen, dus de favorieten zullen vast af en toe nog veranderen. Er komen immers steeds zoveel nieuwe leuke series bij.

Check vooral ook alle andere leuke series die je moet volgen!

Mijn top 10 tofste series op dit moment in de categorieën:

  1. Komedie
  2. Crime/Misdaad
  3. Feel good
  4. Horror
  5. Sci-fi
  6. Fantasy
  7. Drama
  8. Mini serie
  9. Politiek
  10. Altijd goed

1. Favoriete komedie serie

IT crowd

Als je van droge Britse humor houdt dan kan je met IT Crowd je lol op. De serie draait om de IT afdeling in de kelder van een groot bedrijf. Een erg toegankelijke serie over nerds. Geen Big Bang Theory nerds, maar echte stoffige IT-ers. Twee nerds/IT-ers die opeens een nieuwe manager krijgen. Een manager met zero verstand van zaken, maar daardoor wel voor een geweldige dynamiek zorgt.

Een van mijn favoriete personages allertijden is de Mega Nerd Moss uit de IT Crowd. Hij steekt met gemak de populaire Steve Urkel naar de kroon.

Behalve een geweldige nerd spelen in The IT Crowd, is hij ook de regisseur van Submarine.

Het briljante is dat hij deze serie niet in zijn eentje hoeft te dragen, maar daarbij perfect geholpen wordt door een geweldige cast. Elk karakter is leuk. Voor ons een van de beste onder de leuke series.

2. Crime/misdaad serie

True Detective

Het is al snel om True Detective te recenseren aangezien ik nog maar twee afleveringen heb gezien, maar toch. Ik vind het erg veelbelovend. Sowieso is er natuurlijk niks aan te merken op de cast met Woody Harrelson en Matthew McConaughey. Woody Harrels0n is eh gewoon Woody Harrelson, zoals hij altijd zijn rollen speelt. Maar Matthew McConaughey is een uitgemergelde weirdo die geen vrienden maakt met zijn onaangepaste gedrag. Hij speelt dit echt heel goed! En de blik in zijn ogen…. erg geloofwaardig.

Waar het in het kort over gaat. Er is een vrouw vermoord en de twee detectives Rust en Martin (McConaughey en Harrelson) worden op de zaak gezet. Als kijker volg je twee tijdslijnen door elkaar. Interviews met de detectives die jaren later zijn gemaakt over de zaak. En hun onderzoek naar de (serie)moordenaar.

Waarom zet ik de serie True Detective in deze lijst van series om te volgen? Omdat het een duistere serie is, die vrij traag verloopt, maar super spannend is. Goed geacteerd. En – vind ik nu nog – totaal niet voorspelbaar.

3. Leukste feel good serie

Modern Family

Deze serie draait om een familie van drie gezinnen. De vader die in een midlife crisis hertrouwd is met een hele jonge Colombiaanse schone. Een homo stel. En een traditioneel Amerikaans gezin.

Het leuke aan de serie is dat het een mockumentary is. De personages vertellen in de camera wat zij ergens van vinden of denken alsof het een documentaire is. Ook zijn de situaties die zich voordoen heel herkenbaar en vaak alledaags. Het is een heerlijke hapsnap serie om lekker tussendoor te kijken voor een ontspannen 20 minuutjes.

Wat ik vooral goed vind aan deze feel good/komedie serie is dat ze het voor elkaar krijgen om elke keer weer een tof seizoen te maken. Elk seizoen van Modern Family is grappig, leuk en ik kijk er elke keer weer naar uit!

4. Horror serie

Dead Set

Deze zombie mini serie speelt zich af op de set van Big Brother. De bewoners van het Big Brother huis hebben geen idee wat er zich in de buitenwereld afspeelt. Totdat uiteindelijk de zombies ook op de set verschijnen. Dead Set is gemaakt in 2008, dus nog voordat het hele zombie gebeuren ineens “hip” was.

Een verrassende serie, of eigenlijk is het eerder een lange film want alle afleveringen samen duren slechts 140 minuten. Leuke setting, goede cliffhangers zodat je de volgende aflevering wil kijken, zwarte humor en genoeg blood and gore. Voor de liefhebbers van Dawn of the dead en 28 days later.

5. Leukste sci-fi serie

Firefly

Er is een facebook pagina gewijd aan deze serie: Bring back Firefly. Nu zijn er binnen dit genre genoeg klassiekers waarvan een kleine fanbase nog dagelijks hoopt deze terug te kunnen zien op tv. Firefly is echter een serie die pas een klassieker werd nadat het al een lange tijd niet meer geproduceerd werd vanwege de lage kijkcijfers.

Wat maakt Firefly zo’n geweldige serie? Allereerst: de cast. Alle karakters hebben een goede dynamiek. Wij vonden Firefly sowieso geweldig dankzij de acteerprestaties van Nathan Fillion die ons deed denken aan de heldhaftige Hansolo uit Star Wars.

Ten tweede is het universum waar Firefly zich afspeelt erg origineel. Het is te vergelijken met Star Wars maar Joss Whedon heeft erg veel moeite gestopt in het verwerken van erg herkenbare en hedendaagse culturen. Zoals de Chinese cultuur en dat men af en toe zelfs Chinees spreekt.

Tenslotte wordt spanning goed afgewisseld met feel good in de serie Firefly.

6. Tofste fantasy serie

Carnivàle

Meest bizarre serie sinds Twin Peaks, zo zou ik Carnivàle omschrijven. Maar wat een pracht serie. Carnivàle gaat over een rondreizend circus met “freaks”. Een circus met een siamese tweeling, waarzegsters, vrouw met baard etc. Een jongen (Ben) met bijzondere krachten sluit zich aan bij het circus. Naast dat hij gaves heeft, deelt hij ook vreemde profetische dromen met een duistere priester Brother Justin. Ben en Justin zitten in elkaars leven verweven en het lijkt erop dat zij een strijd tussen goed en kwaad moeten uitvechten.

Een super spannende serie. Boordevol vreemde mensen en vreemde situaties. Carnivàle is niet voor iedereen weggelegd. Het heeft een beetje een zelfde gevoel als Twin Peaks. Bevreemdend en een beetje onnavolgbaar. Helaas zijn ze plotseling gestopt na twee seizoenen en heeft de serie dus geen einde. Erg frustrerend! Net als bij Firefly zijn er ook voor Carnivàle fanbases die de serie weer op tv willen. Maar een ereplek wat ons betreft op onze lijst met leuke series.

7. Drama serie

Orange is the New Black

Deze serie om te volgen vertelt het verhaal van Piper Chapman (Taylor Schilling). Een intelligente, zelfstandige en wereldwijze vrouw. Ze is in het heden gesetteld met journalist Larry (Jason Biggs) en hebben samen een perfect gezapig leventje. Totdat Piper onverwachts veroordeeld wordt wegens medeplichtigheid aan drugssmokkel. Piper’s leven wordt uiteraard behoorlijk overhoop gehaald als ze voor een jaar de bak in moet. Vooral omdat het even duurt voordat ze door heeft wat de regels zijn in de gevangenis.

Orange is the New Black mag wat mij betreft in de lijst van tofste drama serie op dit moment om de volgende redenen: elke aflevering is een andere gevangene in de spotlight, zo krijg je dus veel achtergrondinformatie over iedereen. Dit maakt het heel afwisselend. De serie heeft een goed tempo, spitsvondige dialogen, en naast drama ook genoeg humor.

8. Coole mini serie

Black Mirror

Van dezelfde maker als Dead Set volgt in 2011 de sci-fi mini serie Black Mirror. De serie heeft drie delen die los van elkaar gekeken kunnen worden, want het zijn drie verschillende verhalen. Het tweede deel vonden we niet zo geweldig en hebben we na 10 minuten overgeslagen. Deel een en drie daarentegen zijn briljant.

Een ongewone en donkere serie over wat de technologische ontwikkelingen voor de mensheid in petto kunnen hebben. Dat is de overlap tussen de delen. Het eerste deel gaat over een gekidnapte prinses. De kidnappers stellen voor vrijlating van haar de bizarre eis dat de prime minister sex heeft met een varken. En dat moet live uitgezonden worden. Het tweede deel gaat over een wereld waar iedereen in cellen zit en spellen moet spelen en alles nep is. Het derde deel is een soort liefdesverhaal. Waar de focus op ligt dat iedereen een chip in zijn hoofd heeft waar je herinneringen op kan slaan en op elk gewenst moment kan afspelen.

Een zeer bijzonder geheel, waar je na afloop zeker over gaat discussiëren/napraten met anderen.

9. Interessant politiek drama

House of Cards

Kevin Spacey vertolkt de hoofdrol in de geweldige serie House of Cards. Hij speelt de ambitieuze “House Majority Whip” Francis Frank Underwood die door de president wordt gepasseerd in een promotie. Hij laat het hier niet bij en gaat op slinkse wijze de strijd aan.

Wat deze serie onder andere zo leuk maakt is dat Kevin Spacey tegen jou als kijker praat en je bij het verhaal betrekt. Dit geeft het effect dat je als kijker dichtbij zijn personage zit. House of Cards is verder intelligent, goed geacteerd en geweldig geregisseerd door onder andere David Fincher (Fight Club) en Joel Schumacher (Falling Down)

Netflix heeft overigens alle afleveringen van House of Cards in een keer gereleased. Dit is fijn, je hoeft dus niet elke week te wachten op een nieuwe aflevering. Voor verslaafden zoals wij is dit zeker een toegevoegde waarde!

10. Altijd goed

The Sopranos, Twin Peaks, Six Feet Under, Sons of Anarchy, Breaking Bad, Supernatural.

Wij zijn nu aan het kijken (naast True Detective)… een gouden oude: Chuck. Met een leuke nerd die per ongeluk in CIA en NSA zaken belandt.

114 Flares Twitter 23 Facebook 84 Google+ 5 Pin It Share 2 Email -- 114 Flares ×