13 Flares 13 Flares ×

Bij deze een kort overzicht van leuke films 2012. Wat bedoelen we dan met leuk? Sommige zijn feel good en luchtige films, sommige zijn erg grappig en sommige zijn gewoon mooie speelfilms.

We maken er geen top lijst van, maar zullen deze lijst blijven updaten met nieuwe leuke films 2012. Dus bij deze onze aanraders uit 2012. Als jij tips hebt horen we dat graag! Klik hier voor een overzicht van films 2013. We hebben ook actiefilms 2012. Houd je ook van series? Leuke series kun je bekijken in onze steeds groter wordende lijst: Leuke series om te volgen.

   1. The Guilt Trip
   2. Iron Sky
   3. Amour
   4. Seeking a Friend for the End of the World
   5. Silver Linings Playbook
   6. Stand Up Guys
   7. The Perks of being a Wallflower
   8. Beasts of the Southern Wild
   9. Ted
   10. Seven Psychopaths
   11. Moonrise Kingdom
   12. Here comes the boom
   13. 21 Jumpstreet
   14. Wanderlust
   15. Safety not Guaranteed
   16. Robot and Frank

The Guilt Trip(komedie / speelfilm)

Alweer heb ik een film gezien die ik een 7 zou geven, maar volgens IMDb een 5.7 verdient. Dus ik voor de zekerheid Rottentomatoes checken: 30%. Slechte reviews veel negatieve kritieken. En dat allemaal terwijl ik anderhalf uur naar een erg integere speelfilm heb gekeken.

Andy Brewster (Seth Rogen) is een uitvinder in Los Angeles. Hij bedenkt een volledig organisch reinigingsmiddel, dat je zelfs kan opdrinken! Helaas is er niemand met interesse om het op de markt te zetten. Andy wordt dagelijks platgebeld door zijn moeder (Barbara Streisand). Ze bemoeit zich met alles, zijn liefdesleven, zaken etc. Andy besluit Amerika te doorkruisen voor een zakelijke roadtrip. Hij moet namelijk echt zijn product zien te verkopen. Hij vraagt zijn moeder om mee te gaan op deze roadtrip. De reden hiervoor is dat hij haar in contact wil brengen met haar eerste geliefde. Ze is namelijk al jaren niet meer op een date geweest. Maar van dit plan weet zij niets.

Iron Sky (foute humor)

Het is 2018. De president van Amerika is druk bezig met een herverkiezingscampagne met als thema Yes We Can. Waarbij “Black to the Moon” haar paradepaardje moet worden. Ofwel: een zwarte amerikaan die naar de maan reist. Op de maan geland, komt hij erachter dat precies op de ‘dark side’ van de maan een Duitse legerbasis zit. In 1945 zijn de Duitse nazi’s namelijk verkast naar de maan met het plan de aarde vooralsnog met operatie Meteor Blitzkrieg aan te vallen. Heb voor het kijken van deze film alsjeblieft geen al te hoge verwachtingen van het verhaal. Dat gezegd hebbende kunnen we verder vooral zeggen dat deze film erg vermakelijk en grappig is. Tenminste als je van foute humor houdt; zowel Duitse nazi’s als Amerikaanse liberalen worden voor lul gezet. Een van de foutste leuke films 2012.

Amour (melodrama)

Amour, winnaar van een Gouden Palm en een Oscar, vertelt het verhaal van twee tachtigers. Anne en Georges. Anne, de vrouw van het echtpaar, krijgt een beroerte en heeft langzaam aan steeds meer zorg nodig. Ze laat haar man Georges haar beloven dat hij haar nooit meer terugbrengt naar een ziekenhuis. Na verloop van tijd verzorgt Georges zijn vrouw bijna volledig zelf. Hierdoor speelt hun leven zich alleen nog af in hun eigen appartement. Al met al vertelt Amour op een menselijke manier hoe het is om ouder te worden en afhankelijk te worden van zorg. Je ziet in Amour voor de verandering wat er kan gebeuren als je sterft van ouderdom.

Seeking a Friend for the End of the World (romantische komedie)

Steve Carell in een bijzonder, vermakelijke film over een asteroide die de aarde nadert (ramkoers). Wat zou je doen als je leven en de wereld gedoemd waren? Carell besluit zijn tijd te besteden op zoek naar zijn verloren liefde. De film is vooral bijzonder vanwege de manier waarop iedereen in de wereld reageert op het onvermijdelijke. Ook een leuke rol van Keira Knightley overigens.

Silver Linings Playbook (romantische komedie)

Deze romantische komedie draait vooral om de dynamiek en de gesprekken tussen de bipolaire Pat (Bradley Cooper) en Tiffany die ontstaan door hun kleurrijke persoonlijkheden. Beide zijn grappig en innemend. Jennifer Lawrence speelt een geweldige rol en ik verwacht nog meer van haar te horen de komende tijd. Een grote verrassing was voor mij dat Bradley Cooper zijn rol als bipolair erg overtuigend en innemend speelde. Vooral omdat ik hem nog niet eerder in een sterke, gelaagde rol heb zien spelen. Voeg daarbij Robert De Niro als louche vader en Chris Tucker als goedaardige mafkees en het feest is compleet. Een lieve, grappige, charmante en kwetsbare romkom. Een echte aanrader!

Stand Up Guys (melodramatisch)

Verrassend leuke film over twee bejaarde criminelen. Na een lange tijd komt een bejaarde crimineel weer vrij. Het is duidelijk te zien dat deze man (Al Pacino) geen idee heeft hoe een normaal leven te leiden. Hij komt weer in contact met zijn partner in crime (Christopher Walken) van vroeger. Dit vormt de aanleiding tot een wilde nacht vol vreemde gebeurtenissen. De dynamiek tussen de twee is sterk. Deze melancholische film heeft iets weg van The Bucket List met een klein vleugje The Hangover.

The Perks of being a Wallflower (indie speelfilm)

Een erg schattige film over een nerd tijdens zijn puberteit. Hij sluit zich aan bij een groepje waar hij geaccepteerd wordt. Met dit groepje maakt hij als tiener voor het eerst allerlei dingen mee. Het verhaal wordt op een gevoelige en integere manier verteld. Als je van coming of age films (Submarine) houdt dan is deze zeker de moeite waard.

Beasts of the Southern Wild (arthouse)

Dit originele debuut van Benh Zeithlin kijkt weg als een (bij vlagen droevig) sprookje. Met weinig budget heeft hij een bijzonder en kleurrijk geheel neergezet. Waarbij je je als Westerse mens af en toe schaamt dat men zo ver van de natuur afstaat. Het 6-jarige meisje dat Hushpuppy speelt (Quvenzhané Wallis) steelt absoluut de show. Wat een prachtig en stoer meisje. Met een andere hoofdrolspeelster was de film niet zo betoverend geworden. Ook de vader (Dwight Henry) is geen professioneel acteur maar doet het minstens even goed.

Ted (komedie)

Een klein, eenzaam jongetje John wenst dat zijn teddybeer kan praten. De volgende dag komt zijn wens in vervulling. De twee groeien samen op en John zal op een gegeven moment moeten kiezen om bij zijn vriendin te blijven of zijn vriendschap met zijn zeer ongepaste teddybeer Ted te behouden. Ted is geen animatiefilm, maar een gewone komedie over echte mensen (Mark Wahlberg en Mila Kunis) en een beer. Een wiet-rokende, vrouwonvriendelijke seksmaniakale teddybeer met een attitude. Dit gegeven is voldoende voor een film boordevol flauwe humor.

Seven Psychopaths (misdaad / komedie)

Seven psychopaths heeft een hoog Guy Ritchie, Quentin Tarantino en Coen Brothers gevoel. De snelheid van Ritchie, het grove gestileerde geweld van Tarantino en de droge absurdistische humor van gebroeders Coen. Een geslaagde combinatie als je het mij vraagt. Je moet met deze misdaadkomedie niet verwachten dat je als een wijzer man de bioscoop verlaat. Stel je in op een hilarische, vreemde, snelle, donkere, grillige rit.

Moonrise Kingdom (speelfilm / komedie)

Moonrise Kingdom kijkt weg als een avonturenfilm of een tot leven gekomen kinderboek. Als volwassene word je herinnerd aan hoe het ook alweer was om als kind intens verliefd te zijn. De film is prachtig gestileerd en de voice-over/karakter zorgt voor een originele vertelwijze zonder teveel afstand te creëren voor de kijker.

Volgens CiM een absolute aanrader. Hoog schattigheidsfactor, erg grappig door de randfiguren en prachtige, kleurrijke shots. Het deed ons denken aan een soort Submarine meets Matilda. En dat is een groot compliment!

Here Comes The Boom (komedie)

leuke komedie uit 2012 met Kevin James. Films 2012Here Comes The Boom gaat over een biologieleraar op een middelbare school die besluit MMA wedstrijden te spelen. Waarom? Om geld in te zamelen voor de muziekleraar die vanwege financiële redenen moet vertrekken. Kevin James (King Of Queens), Henry Winkler (The Fonz uit Happy Days) en Salma Hayek hebben een erg leuke chemie samen. Een luchtige, leuke film voor een ontspannen avondje filmkijken.

21 Jumpstreet (komedie)

Hoewel er een aantal leuke gastrollen van de originele cast inzitten, lijkt de film verder NIET op de serie uit de jaren tachtig. Het verhaal draait bijvoorbeeld om andere karakters. Verder neemt deze 21 Jump Street het allemaal niet zo serieus als de serie. En dat is nu precies de juiste formule. De chemie tussen Jenko en Schmidt, maakt de film integer en de grappen zijn daardoor ook veel leuker. Dit was zeker de grootste verrassing van de leuke films 2012.

Wanderlust (komedie)

Een flauwe komedie over een echtpaar dat besluit het drukke dagelijkse leven te onderbreken voor een roadtrip. Ze vluchten als het ware de stad uit en belanden per toeval bij een hippie commune. Aangekomen in dit afgesloten groepje leren ze elkaar en hun omgeving beter kennen. Met Paul Rudd en Jennifer Aniston. Wij vinden Jennifer Aniston eigenlijk alleen maar leuk NA Friends. Ook in deze erg flauwe komedie konden we prima van haar genieten. Als je Horrible Bosses leuk vond en Paul Rudd films (This is 40, Our Idiot Brother), dan moet je deze zeker kijken.

Safety Not Guaranteed (indie komedie)

Een aandoenlijke film over een man die iemand zoekt om samen mee tijd te reizen. Via de krant laat hij een absurde advertentie achter. Dit is de aanleiding voor een verveelde journalist en zijn stagiair om eens leuke content te verzinnen voor het magazine waar hij werkt. Ze zoeken hem op en ontdekken een erg boeiend, maar ook tragisch karakter. Het verhaal is erg origineel en het acteerwerk heel natuurlijk en integer. Een leuke rol door Mark Duplass (Your Sister’s Sister). Over het eind hebben we nog lang nagedacht. Een leuke film met een vleugje melancholie, maar waar ook genoeg in te lachen valt.

Robot & Frank (melodrama)

Een oude man aan het eind van zijn leven. Vroeger een goede dief, maar tegenwoordig wil het stelen niet zo goed lukken. De man begint steeds meer dement te raken. Zijn zoon besluit hem een robot te geven die hem kan helpen in dagelijkse huishoudelijke taken. De oude man weigert in eerste instantie pertinent, maar er ontstaat langzaam een band tussen de twee. Als je films als Les Intouchables of Ruby Sparks kan waarderen, dan zul je deze rustige film ook zeker leuk vinden.

Ook tips voor leuke films 2012? Zet ze dan in de comments hieronder!

 

13 Flares Twitter 4 Facebook 6 Google+ 1 Pin It Share 2 Email -- 13 Flares ×