6 Flares 6 Flares ×

LEUKGEWELDIG

Zelden zie ik een boekverfilming waarvan ik de film beter geslaagd vind dan het boek. Bij Life of Pi is dat wel het geval. Het boek was zeker erg ok, maar zo lyrisch als de meesten was ik niet. Over de film wel. Voordat ik uitleg waarom zal ik eerst kort vertellen waar Life of Pi over gaat.

Het verhaal en Geloof

Een Indiase jongen Pi verhuist met zijn familie en de dieren van hun dierentuin naar de Verenigde Staten. Onderweg verongelukt de boot en komen Pi en enkele van de dieren op een reddingssloep terecht. Een woeste tijger en Pi blijven als laatsten over en beleven samen magische avonturen op zee.

En dan is er ook nog iets over geloof en dat je na het aanhoren van het verhaal in God gaat geloven. Laat ik het zo zeggen – dit vond ik niet zo geslaagd en mij bekeren is dan ook niet gelukt. Wat mij betreft had dit eruit gekund.

3D

Waar ik vooral Life of Pi om zal aanraden is de overweldigende cinematografie. Vooral het 3D element maakt het geheel zo bijzonder. De beelden van de natuur zijn namelijk adembenemend en krijgen door de 3D beelden letterlijk een extra dimensie. Veel liever kijk ik naar de prachtige magisch realistische avonturen van Pi en de tijger Richard Parker, dan de gemiddelde 3D actie spektakel film. Ik heb mij geen minuut verveeld en liet mij meeslepen in het sprookje. Ga Life of Pi vooral kijken in een goede bioscoop en absoluut in 3D.

Trailer Life of Pi

6 Flares Twitter 2 Facebook 3 Google+ 1 Pin It Share 0 Email -- 6 Flares ×