3 Flares 3 Flares ×

LEUKGEWELDIG

Het genre romkom (romantische komedie) is niet aan mij besteed. De enige film in dat genre die het op CultureInMotion heeft weten te schoppen is Crazy, Stupid, Love. Toch is er nu een tweede film die net zo leuk en hartverwarmend is. En met nog net dat kleine beetje extra diepgang.

Het verhaal

leuke films 2012 | Silver Linings PlaybookPat (Bradley Cooper, die van The Hangover) komt net uit een psychiatrische instelling en is alles kwijt: zijn vrouw, zijn huis en zijn baan. Terwijl hij bij zijn ouders woont probeert hij zijn leven weer op te pakken. Met eigenlijk als enige doel: zijn vrouw weer terug winnen. Alleen  komt Pat niet voor niets uit een psychiatrische instelling en speelt zijn bipolariteit zich parten. Wat niet iedereen begrijpt of kan waarderen. Dan ontmoet hij de mysterieuze Tiffany (Jennifer Lawrence) en blijken zij beide even onconventioneel te zijn.

Innemende karakters

Deze romantische komedie draait vooral om de dynamiek en de gesprekken tussen Pat en Tiffany die ontstaan door hun kleurrijke persoonlijkheden. Beide zijn grappig en innemend. Jennifer Lawrence speelt een geweldige rol en ik verwacht nog meer van haar te horen de komende tijd. Een grote verrassing was voor mij dat Bradley Cooper zijn rol als bipolair erg overtuigend en innemend speelde.  Vooral omdat ik hem nog niet eerder in een sterke, gelaagde rol heb zien spelen. Voeg daarbij Robert De Niro als louche vader en Chris Tucker als goedaardige mafkees en het feest is compleet. Een lieve, grappige, charmante en kwetsbare romkom. Een echte aanrader!

Trailer Silver Linings Playbook

3 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×