6 Flares 6 Flares ×

documentaire imposter

LEUK GEWELDIG

Deze documentaire (2012) stond al een tijd op mijn lijst. Ik dacht voor ik  aan deze docu begon dat het een film was. De trailer liet een aantal mooie sfeerbeelden zien en het verhaal in een nutshell leek zeker goed genoeg voor een  thriller of drama.

Het bleek dus een documentaire te zijn. Het vertelt het bizarre verhaal van Frédéric Bourdin die zich voordoet als een andere jongen die al een aantal jaren vermist is. De sinds 1994 vermiste 13 -jarige Nicholas Barclay uit Texas.

De documentaire begint met het moment dat Frédéric zich meldt bij een politiebureau in Madrid en zich daar op een bijzondere wijze voordoet als de vermiste Nicholas Barclay. Hij gaat daarin zover dat hij bij het gezin terecht komt.

Vanaf dat moment laat de documentaire vanuit interviews de bedrieger (The Imposter), de moeder en de zus van de vermiste Nicholas en diverse andere mensen het verhaal vertellen. Elk interview doet weer nieuwe vragen rijzen. Het verhaal ontwikkelt zich daardoor als een klassieke detective / whodunit.  Geen moment heeft deze documentaire me verveeld.

Deze boeiende documentaire is niet alleen door het bijzondere verhaal, maar ook door de vertelwijze, soundtrack en leuke montage een aanrader om te kijken.

 In too many shots, we can’t trust our eyes. Yet in a sense, that’s almost justified, since not trusting what you see is the essence of this movie’s appeal. – Entertainment Weekly/ Owen Gleiberman

6 Flares Twitter 3 Facebook 2 Google+ 0 Pin It Share 1 Email -- 6 Flares ×