5 Flares 5 Flares ×

The+Place+Beyond+the+PinesLEUK GEWELDIG

Deze film stond al een tijd op mijn lijst. Helaas waren er een aantal films die toch meer bovenaan de lijst belandden. Vooral vanwege de Gosling overkill het afgelopen jaar. Tel daar bij op de grote teleustelling van zijn rol in The Gangster Squad en je begrijpt waarom deze film steeds lager in mijn lijst kwam.

Uiteindelijk heb ik de film gekeken. Geen review vooraf. Alleen een teaser met Gosling op een motorfiets cruisend door een sereen landschap. Wat ik kreeg was een drieluik. Meegetrokken door de eerste akte, uit mijn tempo gehaald door het middenstuk, maar emotioneel en intellectueel beloond met de geweldige afsluiting.

Verhaal

Een getalenteerde motorrijder Luke (Evil Knievel type) ontdekt dat hij een zoontje heeft bij zijn ex. De ex heeft het verborgen weten te houden. Ze gelooft namelijk niet dat hij de verantwoordelijkheid kan nemen voor het kind te zorgen.

Luke is echter vastbesloten te laten zien dat hij het kind kan verzorgen. Hij zegt zijn wilde baan als stuntrijder bij een kermis op en gaat op zoek naar werk. Hij besluit banken te beroven. Hierbij stevent hij onbewust af op een confrontatie met een ambitieuze politieman (Bradley Cooper). Hun paden kruizen elkaar en laten een blijvende stempel achter tot 15 jaar nadien.

Geloofwaardig acteerwerk

Ondanks de kritieken ben ik overtuigd door het acteerwerk van alle karakters in dit geweldige drieluik. Zowel Gosling als Cooper spelen hun rol met een natuurlijke dynamiek. Het spel van Gosling deed me op momenten denken aan Drive (2011). Bradley Cooper was erg overtuigend. Zijn karakter had een tegenstrijdige gelaagdheid, waarbij je als kijker het ene moment gelooft in zijn integriteit en het andere moment totaal verloren raakt in zijn motieven. Voor mij was de verrassing van deze film de jonge Dane Dehaan (Chronicle, Lincoln, In Therapy). Hij speelt het zoontje van Luke en zet, door zijn breekbare uitstraling, een geloofwaardig staaltje acteerwerk neer als getergde puber/stoner. Zeker een acteur die we in de gaten moeten houden.

De verhaallijnen en plotwendingen zie je van verre aankomen. Desalniettemin is de film door haar vertelwijze, montage en geweldige soundtrack een genot voor het oog en de emotionele beleving.

5 Flares Twitter 0 Facebook 5 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×