7 Flares 7 Flares ×

LEUKGEWELDIG

Het verhaal

De dwerg Finbar (Peter Dinklage – Game Of Thrones) werkt in een modeltrein winkel en is helemaal fan van treinen. Nadat zijn vriend Henry overlijdt, erft hij van hem een huisje dat bij een oud station hoort.

Niets houdt Finbar tegen om meteen daarheen te reizen en in het oude huis te gaan wonen. Op het stationterrein staat ook een koffiekar met een enorm nieuwsgierige Italiaan Joe (Bobby Cannavale) als eigenaar. Finbar wil vooral met rust gelaten worden maar dat mislukt jammerlijk aangezien Joe erg amicaal is en graag vrienden wil worden.

En dan sluit er nog een andere eenzame ziel zich aan bij het “clubje”. Olivia (Patricia Clarkson) die in scheiding ligt en haar kind heeft verloren.

Drama film en komedie

Dit is een drama film (2003) met een rustig tempo die je vooral een kijkje geeft in het leven van een paar interessante individuen. Er is een goede balans tussen triestheid en vrolijkheid. Het is hartverwarmend om te zien hoe klungelig de drie hoofdpersonen om elkaar heen draaien en uiteindelijk in een vreemdsoortige vriendschap belanden. Hoe ze dingen van elkaar te weten komen en van elkaar leren. Het feit dat Finbar een dwerg is, geeft deze komische drama film een extra dimensie.

De film laat je bijvoorbeeld zien hoe mensen op hem reageren (aanstaren, foto’s maken, grappen maken) en doet je beseffen dat dit ook in het echte leven gebeurt.

Al met al gebeurt er niet veel maar blijf je met een warm gevoel en een grote glimlach kijken. The Station Agent is een memorabele film die je zeker de volle 90 minuten zal boeien.

Trailer

7 Flares Twitter 3 Facebook 3 Google+ 0 Pin It Share 1 Email -- 7 Flares ×