8 Flares 8 Flares ×

LEUK GEWELDIG

Deze zombiefilm is gebaseerd op het geweldige zombieboek World War Z An Oral History Of The Zombie War van Max Brooks. Toch biedt deze film vrij weinig uit het zombiehorror genre. Wat dan wel? Geweldige actie, een lekker tempo, mooie special effects, goede schrikmomenten en Brad Pitt. En dat is voldoende voor een leuke avond film kijken en eindelijk eens zombies voor mensen die niet van zombies houden.

World War Z review zombiefilm

De teleurstelling

Was groot bij ons toen we in reviews lazen dat de film alleen de titel gemeen heeft met het boek. Blijkbaar zijn er veel  scriptschrijvers (Drew Goddard van de hit serie Lost) betrokken geweest in het proces. Maar was het te moeilijk het boek om te zetten naar een film voor een groot publiek. Met als resultaat een verhaal dat heel af en toe kleine raakvlakken heeft met het boek. En dat is jammer. Want het boek bevat erg veel originele invalshoeken op het onderwerp zombies. Lees hier de review van een van de eerste drafts (J. Michael Straczynski ) en je zal je blijven afvragen: wat als de zombiefilm echt gebaseerd was op het boek?

Verhaal

Een vreemd virus duikt op en iedereen die ermee in aanraking komt veranderd binnen 10 seconden in een supersnelle, hongerige zombie. De verspreiding gaat dusdanig snel dat de hele wereld in een mum van tijd verwoest is. Gerry Lane (Brad Pitt) wordt door de VN benaderd om in ruil voor bescherming van zijn gezin op onderzoek te gaan naar het eerste slachtoffer van dit virus. Wellicht ligt daar de oplossing voor de epidemie. In een post-apocalyptische wereld rent Pitt de wereld over op zoek naar de oplossing.

Waarom niet

Als je de film kijkt als zombieliefhebber met de hoop op een horrorfilm dan zal deze film je teleurstellen. Alle zombie cliche’s en regels worden doorbroken. Als je het boek hebt gelezen en je verlangt naar een goede verfilming. Laat dat dan los.. Dat gaat niet gebeuren, ook niet in een vervolg.

Waarom wel

Voor de niet-liefhebber van zombiefilms en zelfs voor vanaf 12 jaar en ouder een spannende en toegankelijke actiefilm over zombies.  De film slaagt erin met niet al teveel blood and gore een solide actie/thriller te maken. Veel spektakel en erg spannende momenten.

First of all, I don’t think Max Brooks is being fair when he claims that World War Z was just turned into another alpha-male-saving-the-world-film. For a film to be compelling, the main character needs to be a part of the action of the story. It’s screenwriting 101. Your main character can’t be going around talking people who where involved after the fact. I mean, they could, but this is a summer tentpole. It just doesn’t make for as compelling screentime. I suppose what I’m saying is, as much as I love Max Brooks’ book and J. Michael Straczynski’s original screenplay adaptation, I understand the decision to alter that aspect of the storytelling.

- quietearth.us / agentorange

8 Flares Twitter 1 Facebook 7 Google+ 0 Pin It Share 0 Email -- 8 Flares ×